Ni ting du kanskje ikke visste om Cottage Cheese

Cottage Cheese eller hytteost?

Melk

Cottage Cheese har de siste årene blitt et svært populært produkt med mange bruksområder. Cottage Cheese fra Tine er selvfølgelig NYT NORGE-merket, noe som garanterer at råvarene er norske, at bonden har fulgt strenge norske regler, og at produktet er produsert og pakket i Norge. 

Her er 9 ting du kanskje ikke visste om cottage cheese:

  1. Cottage Cheese kalles også hytteost, og ligner på den norske Skjørosten. I Sverige kaller de osten for Keso.
  2. Du kan fryse Cottage Cheese inntil seks måneder. Den bør så tines langsomt i kjøleskapet.
  3. Cottage Cheese er en god kilde til proteiner. Bruk Cottage Cheese i brødbakingen slik at du får et proteinrikt brød.
Cottage Cheese i pastasalat
Hva med Cottage Cheese i pastasalaten? Foto: tine.no/ Synøve Dreyer
  1. Cottage Cheese kommer opprinnelig fra USA. Kanskje lagde vikinger fra Norge en lignende ost lenge før USA. Når de dro ut på tokt hadde de nemlig med seg Skjørost som ligner Cottage Cheese.
  1. Produksjonen av Cottage Cheese startet i Norge på slutten av 1950-tallet.
  2. Cottage Cheese er laget av skummet melk og tilsatt fløte og salt.
Cottage Cheese på brød
Cottage Cheese passer utmerket på skiva. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
  1. Cottage Cheese smaker godt som pålegg, til salater og i desserter.
  2. TINEs originale Cottage Cheese inneholder 4,3 prosent fett, mens den magre varianten inneholder bare 2 prosent fett.
  3. Ofte kan Cottage Cheese holde seg lenger enn utløpsdatoen, så lenge den er uåpnet og lagret kaldt. Etter du har åpnet en pakning med Cottage Cheese bør du bruke den i løpet av 7-14 dager.

Kilde: Melk.no. Les mer om Cottage Cheese her.