Nyt Norge utfordrer Emilie Voe Nereng
Nyt Norge utfordrer Emilie Voe Nereng til å finne tre sunne, norske råvarer som smaker veldig godt i tillegg til å lage en rett hvor hovedingrediensene er norske. Her får du se hvilke tre råvarer hun valgte, og du får tips til hvordan du enkelt kan tilberede dem slik at råvarene virkelig får skinne! Oppskrift og fremgangsmåte hvis du vil lage Emilies spicy kyllingsuppe finner du også lenger ned i saken. Vil du se hvordan Emilie lager spicy gulrotsuppe? Hele filmen finner du nederst i saken. God middag, og nyt norske råvarer i høst!
Utfordring 1: Tre sunne norske råvarer som smaker fantastisk
Trodde du at grønnkål var kjedelig? Det er det ikke! Gulrøtter i staver med deilig rødbetehummus er en frisk og deilig snacks. Poteter passer til alt, og Emilie liker dem best «crushed».
- Grønnkålchips! Emilies beste tips er å massere grønnkålen i olje før du har den på et stekebrett. Da får du den perfekte chips-konsistensen! Dryss over salt før du setter stekebrettet i ovnen på 175 grader (varmluft) i 10-15 minutter.
- Crushed Potatoes. Kok potetene først, før du moser dem hver for seg på en stekeplate. Så steker du dem i ovnen med urter, salt og pepper til de blir crispy utenpå.
- Norske gulrøtter har deilig sødme fra lange lyse dager om sommeren. Emilies beste tips er å kutte dem i staver, og servere dem med en god dipp til, for eksempel rødbetehummus. En god oppskrift på røbetehummus finner du her.
Utfordring 2: Lag en rett der hovedingrediensene er norske
Vi har utfordret Emilie til å lage en rett der hovedingrediensene er norske. Her får du oppskrift og fremgangsmåte. Vil du se hvordan Emilie lager spicy gulrotsuppe finner du filmen helt nederst i saken.
Ingredienser:
- 700 g gulrøtter
- 1 løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ss smør
- 4,5 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- 1,25 dl kremfløte
- 1,5 dl eplemost eller eplejuice
- Saften fra 1/2 sitron
- Salt og pepper, etter smak
Toppinger:
- 1 eple
- Gresskarkjerner
- Timian (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
- Kutt gulrøttene i skiver og sett dem til side.
- Finhakk løk, hvitløk og chili, og fres dem i en gryte med 1 ss smør. Stek til løken er blank.
- Tilsett gulrøttene og fres videre i ca. 1 minutt.
- Smuldre grønnsaksbuljongen i vannet og tilsett det i gryten sammen med kremfløte og eplemost. Sett på lokk og kok til gulrøttene er møre, ca. 10 minutter.
- Bruk en stavmikser for å mose suppen jevn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Servering:
Topp suppen med tynne skiver av eple, gresskarkjerner og eventuelt litt timian for ekstra smak.
Nyt den krydrede og smakfulle gulrotsuppen med eple og timian! 🍲🍎