Spis norsk, spis opp og spis sesong.
Dette er tre gode råd for et bærekraftig kosthold. Norske råvarer i sesong er på sitt beste – fra nypoteter om våren og jordbær om sommeren, til fårikål om høsten og pinnekjøtt til jul. Her finner du alle norske råvarer i sesong:
Norske råvarer i sesong – året rundt
I Norge varierer råvarene med årstidene, noe som gjør norsk matkultur helt unik. Vi har landbruk over hele landet – fra melkebruk i Finnmark til aprikosdyrking i Lærdal. Dette sier noe om variasjonene i både geografi, klima og årstider som det produseres mat under i Norge.
Sesongene er hjertet i norsk matproduksjon
De danner grunnlaget for bondens årshjul og bestemmer hvilke råvarer som er på sitt aller beste til enhver tid. Vårens første sprø grønnsaker, sommerens søte og saftige bær, og høstens rike avlinger av korn og grønnsaker – alt følger naturens rytme.
Gjennom lammesanking, slakting, konservering og tradisjonelle lagringsmetoder sikrer vi at norske råvarer også kan nytes i vintermånedene.
Se etter Nyt Norge i butikken, så vet du at du får norske råvarer i sesong. Det er bra for både smak og miljø!